Bli scout

I scouterna får du uppleva äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Då är du spårare

Är du mellan 10-11 år?

Då är du upptäckare

Är du mellan 12-14 år?

Då är du äventyrare!

Är du mellan 15-18 år?

Då är du utmanare!

Är du äldre än 18 år?

Då kan du bli roverscout

Då kan du även bli ledare, eller hjälpa till med någonting annat i kåren; vi är tacksamma för all hjälp vi kan få! Kontakta Philip för mer information.

Ladda ner