För scouter

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Det är viktigt att märkena sitter rätt. Instruktioner över hur de ska sitta hittas här

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Vi beställer som kår in scoutdräkten till nya scouter för att minska fraktavgiften.

Om du som scout inte har en scoutdräkt, kontakta dina ledare.

Du kan köpa andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.